Vi juniorkonsulter har tagit examen!

Tiden är kommen för oss juniorkonsulter på Revenues att ta nästa steg i arbetslivet som nyexaminerade. Vi vill därför ta tillfället i akt att dela med oss av våra erfarenheter på Revenues, berätta om våra kommande äventyr, och självklart, rikta ett stort tack till Jan och Fredrik. 

För att ge en bra överblick av vår tid här så börjar vi med att spola tillbaka till september 2021. På rekommendation av vår tidigare kollega Pauline fick Marielle kontakt med Revenues och började sin resa här som både praktikant under en period, och som juniorkonsult. Ett år senare, när Marielle skulle åka på utbyte till Frankrike och Revenues behövde extra stöd, tipsade hon Frida och i september 2022 anslöt sig även Frida till teamet som  juniorkonsult. Kort därefter, i mars 2023, började Ella sin praktik på Revenues, vilket ledde till en anställning som juniorkonsult vid praktikens slut.

 

Som juniorkonsulter på Revenues har våra huvudsakliga uppgifter varit att genomföra marknadsöversikter och marknadsverifieringar, ofta på uppdrag av företag eller start-ups i tidiga skeden. Utöver detta har vi deltagit i olika andra konsultuppdrag, olika event samt ansvarat för interna projekt. Genom att ta stort ansvar både i våra konsultroller och som projektledare för interna projekt, tar vi med oss många viktiga lärdomar från vår tid på Revenues.

Genom att få förtroendet att leda uppdrag och interna projekt har vi stärkt vår förmåga att vara projektledare. Detta har förbättrat vår förståelse för planering, koordinering och strukturering av arbetsuppgifter och projekt. I våra konsultroller har vi också utvecklat vår kompetens i att hantera kundrelationer och förbättrat vår konsultmässighet. Vår tid som juniorkonsulter har dessutom gett oss en djupare insikt i olika stadier av företagsprocessen, från uppstart till strategi och tillväxt, till försäljning. Genom att arbeta med marknadsöversikter på global nivå har vi dessutom fått en grundförståelse för olika typer av marknader och geografiska områden. Detta gör att vi tar med oss nya erfarenheter, kunskap och förståelse till våra nästkommande uppdrag som nyexaminerade, vilket leder oss till den stora frågan: vad händer för oss juniorkonsulter nu?

Jo, den glada nyheten är att Ella blir kvar på Revenues men nu i en mer omfattande roll som Business Consultant. Marielle och Frida beger sig söderut till Uppsala respektive Stockholm, där de båda börjar som traineer på två olika IT-företag. Marielle fortsätter inom konsultbranschen som IT-konsult, medan Frida påbörjar en ny resa som Management Trainee.

Sammanfattningsvis har vår tid som juniorkonsulter på Revenues gett oss värdefulla erfarenheter inom marknadsöversikter, projektledning och kundrelationer. Vi har utvecklats både professionellt och personligt, och nu ser vi fram emot våra kommande utmaningar. 

Hälsning från Marielle och Frida: 

Därmed tackar vi för denna lärorika tid. Vi är tacksamma för våra kollegor på Revenues och alla erfarenheter vi fått. Vi är spända på att se vad Ella och resten av teamet kommer att åstadkomma med Revenues framöver. 

Hälsning från Ella: 

Jag vill börja med att tacka Marielle och Frida för deras tid på Revenues och även önska dem ett stort lycka till på deras kommande äventyr! Det har varit otroligt givande och roligt att få jobba tillsammans med er båda. Med det sagt är jag förväntansfull inför mitt kommande uppdrag och jag ser fram emot att fortsätta vara en del av team Revenues. 

 

Stort tack för allt till Fredrik och Jan!