När vi startade Revenues 2014 så var det med en känsla av att den traditionella konsultmodellen inte fungerade som den borde. Resurskonsulter med stabila kundprojekt, men till pressade priser och ett tryck på att debitera timmar varje vecka. Eller spännande, projektbaserade uppdrag av skilda slag med större frihet men svåra att få till en repetitiv säljprocess kring. Då hade vi uppdrag av båda sorter vilket inte förenklade tillvaron.

Från olika kunders perspektiv märkte vi att många konsulter inte levererade det värde som de borde kunna göra. ”Konsultlösning” är ett begrepp som återkommer; istället för att förenkla, så lyckas många konsulter göra lösningar mer komplexa. Vi såg få exempel på konsulter som lyckades förena nischade kunskapsleveranser och långsiktiga kundrelationer med skalbara sälj- och leveransprocesser.

Då hade vi ingen bra lösning på hur det skulle gå att göra annorlunda. Uppdragen varierade stort, säljmodellen var ryckig och arbetsinsatsen gick från lite att göra till för mycket att göra. Det första steget mot ett nytt sätt att arbeta var att bestämma oss för vilka vi ville jobba med; små- och medelstora företag. Nästa steg var att fundera ut hur.

Alla behöver lite flyt ibland, särskilt i tidiga faser, för att komma vidare. För oss kom flytet när tidiga kunder vågade tro på att vi kunde hjälpa dem. Det kom också när vi lyckades rekrytera medarbetare som ville vara med.

Nu är vi en bit på väg med åtminstone ett fokus i vad vi gör, vi vågar tacka nej till många projekt och vi har ett team som tror på vägen vi har slagit in på. Men det är mycket kvar att göra. Och vi försöker göra det genom teamwork, enkelhet och nyfikenhet kombinerat med en ständigt bättre kunskap och erfarenhet inom vårt område.

Och det bästa är att samtidigt som vi utvecklar vårt företag får vi vara med när andra företagare utvecklar sina.

Team Revenues

Kan du hjälpa oss att växa?

Vi lägger inte ut jobbannonser. Om du tror du skulle passa in hos oss och är intresserad – ta kontakt och utmana våra sätt att tänka!

Om du är en driven student med intresse för att utveckla företag, hör gärna av dig för praktikplats eller examensarbete.